Rady pro majitele

Tolik peněz?!

15.10.2020

Dva pohledy na situaci vytahující peníze z naší peněženky. Dnes a denně od nás peníze utíkají a je jen na nás, který směr jim zvolíme.

Článek je zaměřen na mladší věkovou kategorii, případně na její rodiče, kteří pomáhají svým dítkům s výběrem školy.
Profese veterináře je pro spoustu mladých holek splněný sen. Celý den léčit nemocné zvířátka, hladit je, starat se o ně a na konci je hřejivý pocit, že někomu pomohli a byli za to pochváleni. Ovšem jít na gymnázium nebo na střední...

Poslední dobou dochází k velkému rozvoji péče o naše mazlíčky a to nejen veterinární, ale i té okolo. Již pár let na našem trhu působí několik pojišťoven, které nabízí pojištění vašich mazlíčků. Nejen psy si můžete pojistit. Nabízené služby jsou i pro kočky nebo třeba koně.

Je léto a to láká nejen k výletům s našimi čtyřnohými parťáky, ale rádi je bereme s sebou na dovolenou. Ať už po horách nebo k moři. Do chatky nebo pod stan. V naší republice nebo do zahraničí. Co si sebou zabalit pro strýčka příhodu jsem sepsala v článku.

Už pár dnů tu máme léto. Dny jsou delší, procházky se psy příjemnější a zahrádky u restaurací otevřené. Každý rok končí mnoho psů v rukou veterinářů z důvodu špatně odhadnutých podmínek letních aktivit a následného přehřátí. Mám pro vás pár tipů, jak se tomu vyvarovat.

U koček není očkování tak běžné jako u psů. A přitom by to mělo být. Zvlášť, kdy i v dnešní době stále venku žije spousta bezprizorních koček, které se mezi sebou nekontrolovatelně množí a přenášejí různé onemocnění.

Spacích poloh koček je několik. Ať už spí schoulené v co nejmenším klubíčku nebo se labužnicky roztahují na gauči. Některé znamenají totální štěstí, jiné jsou pro nás ukazatelem ostražitosti kočky.

V dnešní době je na trhu velké množství přípravkům určeným k prevenci proti klíšťatům, blechám a dalším ektoparazitů. Jaké jsou naše možnosti a pro co se rozhodnout u vašeho pejska si můžete přečíst v článku.

Bydlet ve společné domácnosti s kočkou má pro nás mnoho výhod. Pokud je soužití harmonické, máte doma kamaráda, který je vždy připraven vás při příchodu přivítat, nezapomene připomenout vám dobu krmení, pobaví vás svými spacími polohami a v neposlední řadě zlepšuje náladu spokojeným vrněním při společně stráveném čase. Ne vždy je ale bydlení s...

Pořízení nového pejska do rodiny je vždy velkou událostí. Obvykle v záplavě všech emocí při držení svého chlupaté kamaráda zapomenete na vše, co vám chovatel v tu chvíli říká. Pojďme si tedy společně připomenout, na co si dát pozor při pořizování nového štěňátka.