Rady pro majitele

Eutanázie je stále velmi palčivé téma. Kdy je ten správný čas? Nestane se tak ze mě vrah? Nejsem sobec, že se už nezvládám postarat o svého chlupatého kamaráda? Opravdu mu prokazuji službu? Spoustu majitelů zvířat si klade tyto a další otázky a nejlepší je si na ně odpovědět s klidem a bez emocí. Ale jak se zbavit emocí ve chvíli,...

Čím dál častěji se v poslední době dostávají klienti do finanční tísně. A čím dál častěji žádají ošetření rozložit do splátek u svého veterináře. Bezúročně. Veterinář přece není banka ani úvěrová společnost.

"Ta mladá generace veterinářů je hrozná! Oni tu práci vůbec nedělají z lásky ke zvířatům, ale pro peníze! A přitom to má být poslání!" Jaká teda je mladá generace veterinářů?

Dlouho jsem uvažovala, jestli a jak sepsat tento článek. Ovšem vaše zkušenosti s eutanázií vašich milovaných mazlíčků mě natolik děsí, že jsem se rozhodla pro všechny potencionální zájemce sepsat svůj postup. Článek se vztahuje ke kočce a psovi.

Kastrace psů

03.02.2021

Je dobré nechat kastrovat zdravého psa? Jaké jsou případně důvody, proč kastrovat a kdy? Změní se povaha?

Kastrace fen

31.01.2021

Kdy jít na kastraci? Čemu lze kastrací předejít? Jaké mohou být následky a komplikace? To vše si zodpovíme v tomto článku.

Je středa 30. prosince a já mám dovolenou. Teď jsem měla být konečně se svými psy na celodenním výletě a přestože pondělí i úterý bylo slunečné, dnes lije jako z konve. Takže se hory nekonají. A tak mám čas to všechno sepsat. Letos jsem opět po pár letech klidu sloužila celé svátky. A lidé opět nezklamali. Bohužel. Každoroční opakující se...

Majitel je ten, kdo nám poskytuje informace o předvedeném pacientovi. Majitel je taky ten, kdo jej zná nejlépe. A majitel obvykle bývá i ten, kdo nám (ne)vědomky neříká úplnou pravdu. Známá fráze "důvěřuj, ale prověřuj" nabývá v ordinaci kolikrát velký význam.

V době moderní medicíny se i veterinární lékaři snaží specializovat na zvířata a zaměření, která jsou jejich srdci bližší. Je jasné, že veterinář nemůže mít rozhled úplně ve všem. Moc se nenosí říct, že něco nevím, neumím nebo nedělám a poslat klienta s pacientem ke kolegovi, který se daným problémem zabývá více. To bohužel vy jako majitel moc...